Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Κλειτορίας, με τις Ευλογίες Ιερωνύμου

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Κλειτορίας, για την έναρξη του νέου σχ. έτους, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, πρωτ. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κλειτορίας πρωτ. Νικόλαο Παπαϊωάννου.

Στο χαιρετισμό Του ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τη χαρά του που είναι μαζί με τα παιδιά της Κλειτορίας, ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές/ μαθήτριες και στους γονείς δύναμη και επιτυχία στο έργο τους, έδωσε την ευλογία του σε όλους με την ευχή να έχουν την προστασία και τη φώτιση του Χριστού, ώστε παράλληλα με τη γνώση που θα αποκτήσουν από το σχολείο, να αναπτύξουν τις αρετές της αγάπης, της αλληλεγγύης, τόνισε την αξία της προσευχής και αναφέρθηκε στον Άγιο που γεννήθηκε και έδρασε στην περιοχή μας, Άγιο Χριστοφόρο ή Παπουλάκο. Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές/τριες του προηγούμενου σχ. έτους οι οποίοι παρευρέθηκαν στον Αγιασμό, για την επιτυχία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ήθος τους.

Χαιρετισμό και ευχές προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς απεύθυναν ο Πρόεδρος της Δημ. Επιτροπής Παιδείας κος Κουτρουλάκης και η Διευθύντρια του ΓΕΛ Κλειτορίας, κα Παπουτσή, ως εκπρόσωπος των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων.

Τέλος η μαθήτρια Ανδρουτσοπούλου Αριάδνη, Πρόεδρος του 15-μελούς του Λυκείου, ως εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων, εξέφρασε τις ευχαριστίες των μαθητών προς όλους τους παρευρισκομένους,  εξέφρασε προς τον Σεβασμιότατο την ιδιαίτερη χαρά τους για το γεγονός της εδώ παρουσίας του και ευχαριστίες γιατί φροντίζει τόσο ο ίδιος όσο και η Μητρόπολη να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της μαθητιώσας νεολαίας των σχολείων της Κλειτορίας.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κλειτορίας κος Μεντζέλος, η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΕΠΕΑ Κλειτορίας –Ακράτας, τα Δ.Σ. των Συλλόγων γονέων των σχολείων, πρόεδροι Τ.Κ. και μεγάλος αριθμός γονέων.

Σχετικές δημοσιεύσεις