Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Αυτή είναι μια από τις δράσεις, που χρησιμοποιώντας την, μπορεί ένας σύλλογος να ενεργοποιήσει τα μέλη του και όχι μόνο, έτσι ώστε να προσθέσουν στην μέρα τους και στην ζωή τους κάτι διαφορετικό.
Να αποκτήσουν γνώσεις με τρόπο ευκρινή και ευχάριστο, να βρίσκονται με τέτοιες αφορμές και να επικαιροποιούν τα θέματα που απασχολούν την κοινότητά τους. Φαίνεται, ότι στο νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο των Κλειτόριων Αττικής ξεκινούν με όρεξη και χωρίς εκδηλώσεις που στοχεύουν στην προσωπική τους προβολή.
Είναι βέβαιο ότι αν η ανιδιοτέλεια αποτελεί την βασική πηγή δύναμης των συλλόγων τότε το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην παρακάτω προγραμματισμένη εκδήλωση του συλλόγου Κλειτόριων Αττικής .
Θα είμαστε πάντα στο πλευρό τέτοιων προσπαθειών και θα τις προβάλλουμε.
Την παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην οδό Πειραιώς 254 και ώρα 18:30 μ.μ για τα μέλη του θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Κλειτόριων Αττικής για να παρακολουθήσουν μία από τις παραστάσεις εικονικής πραγματικότητας με θέμα την Αρχαία Αγορά της Αθήνας.
η τιμή εισιτηρίου είναι 7 ευρώ.
Για την προσέλευση εξυπηρετεί ο ηλεκτρικός, σταθμός Καλλιθέας και περπάτημα μόλις 10 λεπτά, και με αστικό Λεωφορείο Αθήνα Πειραιά, στάση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
ΔHΛΩΣH ΣYMMETOXHΣ :
ΠAΠAΣΩTHPIOY ΓEΩPΓIOΣ THΛ 6980644266
BEΛΩNA ΣΠYPIΔOYΛA THΛ 6932222598
KAMΠEPOΣ XPHΣTOΣ THΛ 6932470552
Η «Θόλος» είναι το νέο ημισφαιρικό «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας – Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Τα μέλη του Συλλόγου Κλειτόριων Αττικής θα επισκεφθούν τη Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 18:30 το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για να παρακολουθήσουν την διαδραστική παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας η «Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»
Λίγα λόγια για την παραγωγή.
Η «Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» που προβάλλεται στη «Θόλο» είναι εξ ολοκλήρου παραγωγή του Ιδρύματος και εντάσσεται στον ευρύτερο προσανατολισμό του σε θέματα ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Χάρη στην τεχνολογική της υποδομή εμπλουτίζεται διαρκώς, ενώ η διαδραστικότητά της αφήνει περιθώρια στους θεατές να διαμορφώνουν τη δική τους πορεία κατά την περιήγηση και να βιώνουν κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία. Για την υλοποίησή της έχουν συνεργαστεί επιστήμονες του ΙΜΕ, όλων των ειδικοτήτων, και εξωτερικοί συνεργάτες. Για την ευγενική παραχώρηση, προς χρήση στο έργο, της ψηφιακής εργασίας τους για την τοπογραφική απεικόνιση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας όπως είναι σήμερα, θερμές ευχαριστίες οφείλονται: στον Καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη, στην πρώην Διευθύντρια της Α’ Εφορίας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων κα Άλκηστις Χωρέμη, στο Διευθυντή της ανασκαφής της Αρχαίας Αγοράς Καθηγητή κ. John Camp, στον αρχιτέκτονα της ανασκαφής της Αρχαίας Αγοράς Δρ. Richard Anderson και στους αρχιτέκτονες κ. Γιάννη Τσιώμη και κ. Γιώργο Ανδρεάδη. Επίσης, θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην Α’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο, την παροχή τεκμηριωτικού υλικού και γενικά την πλήρη υποστήριξή της, καθώς και στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή, για την παροχή τεκμηριωτικού υλικού και τη γενικότερη συμβολή της στο έργο. |
---|
Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά Οι θεατές ξεναγούνται στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και, με την καθοδήγηση ειδικού μουσειοπαιδαγωγού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Η αναπαράσταση της Αγοράς σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αντιληφθεί την εξέλιξη μέσα στο χρόνο και τη μεταβολή των λειτουργιών του χώρου από εποχή σε εποχή, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές διαφοροποιήσεις της. Στην κλασική Αγορά (περί το 400 π.Χ.) τονίζεται η σημασία των δημόσιων διοικητικών κτηρίων και η ύπαρξη ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου για συναθροίσεις και αθλητικές δραστηριότητες. Στα Ελληνιστικά χρόνια (περί το 150 π.Χ.) δεσπόζουν τα μεγάλα εμπορικά κτήρια (στοές) και δίνεται έμφαση στην ευεργετική δράση των ελληνιστικών ηγεμόνων. Τέλος, η ρωμαϊκή εικόνα της Αγοράς (περί το 150 μ.Χ.) αποτυπώνει τη σταδιακή της αποδυνάμωση ως διοικητικού και εμπορικού κέντρου, γεγονός που άφησε περιθώρια για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της, καθώς ανεγέρθηκαν καινούργιοι ναοί, ωδείο, βιβλιοθήκη και νυμφαίο..
|
http://www.tholos254.gr