ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: ΛΑΜΠΕΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.. ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

   Η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη, η διάθεση προσφοράς που διέπει τους θεσμικούς φορείς των Καμενιάνων αλλά και κάθε μέλος της κοινωνίας του χωριού μας, συνεχίζει δημιουργικά και λελογισμένα. Η ανεξάντλητη προσήλωση μας στα ιερά και τα όσια του τόπου μας, η αέναη προσπάθεια μας για δημιουργικούς άθλους γενικότερα, φέρνει θετικά αποτελέσματα στην πορεία εξωραϊσμού του χωριού μας. Όπως επίσης και η αφιέρωση εκατοντάδων ωρών με πολύ μεράκι, για να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας.


  Πρόσφατα στους Καμενιάνους ολοκληρώσαμε κάποιες πολύ σπουδαίες κατασκευές. Όμως δεν σταματήσαμε εκεί. 

     Σημαντικοί άνθρωποι του χωριού μας, αγαπημένοι και δυναμικοί συγχωριανοί μας, συνεχίζουν να προσφέρουν με κάθε τρόπο για τις ρίζες τουςΓια να κρατήσουν όρθιο το δένδρο της ύπαρξής του!! Είναι εκείνοι που σε καιρούς δύσκολους δημιουργούν την διαφορά και δίνουν φτερά στα όνειρά μας, που είναι και δικά τους όνειρα. Δημιουργούν όπως γράψαμε παλαιότερα ένα αέναο εφαλτήριο ηθικής και υλικής προσφοράς.. για τον πολιτισμό και την ιστορικότητα του χωριού μας!!

  Μόλις πρόσφατα, στις 10-6-2024, ολοκληρώθηκε ένα ακόμη πολύ σπουδαίο έργο, με ιδιωτική χορηγία της Ξένιας Καλογεροπούλου που μας συγκίνησε ιδιαίτερα και ανέβασε ακόμη ψηλότερα το επίπεδο του εξωραϊσμού και της εικόνας του χωριού μας. Με λίγα λόγια το έκανε λαμπερότερο εννοιολογικά και πραγματικά. Πρόκειται για την αγορά και τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών σωμάτων στον περιμετρικό δρόμο των Καμενιάνων από άνω Ρούγα έως Αθανασέικο Αλώνι και προς Κοιμητήριο, αλλά και στον χώρο περιπάτου έναντι του εξωκλησιού του Αγίου Νικολάου. Το φως που διαχέεται, ας φωτίζει τα μονοπάτια της δωρήτριας Ξένιας Καλογεροπούλου που ακολουθώντας τον δημιουργικό δρόμο του αλησμόνητου πατέρα της Χρήστου Βασιλείου Καλογεροπούλου-που τόσα πρόσφερε στο χωριό μας- διέθεσε εκείνη, αυτή την σημαντική χορηγία στη μνήμη του πατέρα της. 

    Αξίζει να τονίσουμε ότι η ίδια μαζί με την μητέρα της Μάρθα Καλογεροπούλου, προσέφεραν πριν λίγο καιρό, από τα οικογενειακά τους κειμήλια, τα παράσημα και το σπαθί του ήρωα των Βαλκανικών πολέμων του Καμενιανίτη Στρατηγού Γεωργίου Καλογερόπουλου, που κοσμούν πλέον το Ιστορικό Μουσείο των Καμενιάνων.

   Εμείς ως θεσμικοί φορείς του χωριού, ( πρόεδρος κοινότητας Σπ. Λάμπος, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Βασ. Καλογερόπουλος και ο γράφων πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών), που αναλάβαμε εν προκειμένω την τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, μαζί με τον εξέχοντα τεχνίτη, (σιδερά) Άγγελο Μπάρκουλα απ’ τις Σειρές, αισθανόμαστε πολύ γοητευμένοι με το αποτέλεσμα,  όπως επίσης και ο Βασ. Παναγόπουλος που συμμετείχε στο καθάρισμα και το ομόρφημα της διαδρομής, αλλά και όλοι οι συμπατριώτες μας: Σπεύδουμε δε κατά πρώτον και αενάως, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την χορηγό Ξένια Καλογεροπούλου, ευχόμενοι υγεία και μακροημέρευση μαζί με τους οικείους της. Ο αείμνηστος πατέρας της Χρήστος θα αγάλλεται εκεί στους ουρανούς.

**Υ.Γ. : Τα έργα συνεχίζονται. Το επόμενο διάστημα θα σας παρουσιάσουμε και άλλες δημιουργικές χορηγίες συγχωριανών μας που αποτελούν ένα πολύ ξεχωριστό υπόβαθρο της ακόμα παραπέρα πολιτιστικής-εξωραϊστικής αναβάθμισης του τόπου μας. Το γεγονός αυτό μας συγκινεί αφάνταστα και τους ευχαριστούμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις