Καλάβρυτα – Κλειτορία: Είδος υπό εξαφάνιση οι… αστυνομικοί.

Σοβαρά προβλήματα… λειψανδρίας αντιμετωπίζει η επαρχία Καλαβρύτων, στον τομέα της αστυνόμευσης.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία περιοχή με αυξημένες ανάγκες λόγω της γεωγραφική ιδιαιτερότητάς της αλλά και τη σταδιακά αυξανόμενη τουριστική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου, συμβαίνει το παράλογο της αποψίλωσής των αστυνομικών υπηρεσιών είτε προς την πρωτεύουσα, είτε τη θερινή περίοδο για τα περισσότερα νησιά.

Προς τούτο δίνονται μάλιστα και οικονομικά κίνητρα που «σπρώχνουν» πιο εύκολα τους ένστολους μακριά από την περιοχή.

Έτσι αντί να αναπληρώνονται οι ελλείψεις, το υπουργείο «φροντίζει» να τις κάνει εντονότερες. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τοπικών διοικήσεων να κατανείμουν ορθά το προσωπικό για να μπορέσουν τα αστυνομικά τμήματα να ανταποκριθούν στις υψηλές ανάγκες ασφάλειας και προστασίας της επαρχίας που όπως προαναφέραμε είναι τεράστια σε έκταση και με ιδιαίτερες δυσκολίες, υπάρχουν μέρες, με ένα άτομο σε βάρδια!

  • Χαρακτηριστικά, το Α.Τ. Καλαβρύτων έχει 28 οργανικές θέσεις και αυτή την στιγμή με τις αποσπάσεις έχει 14 παρούσα όργανα. Από αυτά ένας είναι ο… Διοικητής, ένας μόνο για ταυτότητες και ένας γραμματέας με όγκο εργασιών. Με δέκα άτομα προσωπικό λειτουργεί για τρεις βάρδιες καθημερινά, χωρίς ρεπό, άδειες η έκτακτες απουσίες.
  • Αντίστοιχο όγκο εργασίας και κάποιες φορές μεγαλύτερη έχει και το Α.Τ. Κλειτορίας που όμως έχει αποψιλωθεί σε σημείο να μπορεί κάποιες φορές να λειτουργήσει στοιχειωδώς.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες της περιοχής έχουν αναφερθεί στο πρόβλημα και ζήτησαν να λυθεί κεντρικά, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ουδέποτε έλαβα σοβαρά το αίτημα της περιοχής.

Πηγή: callnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις