Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας: Κύριο μέλημα η ασφάλεια του μαθητή στον δρόμο για το σχολείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Κλειτορίας, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου σε μαθητές και γονείς, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου σχολικού έτους, σε σχολεία της Ψωφίδος, της Δάφνης και της Κλειτορίας Καλαβρύτων,  και συγκεκριμένα ο υποδιοικητής του, υπαστυνόμος Β’ Αλέξανδρος Βλάχος, και ο αρχιφύλακας Σπυρίδων Τσακρίλης, προχώρησαν σε δράση ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Η ασφαλής μετάβαση των παιδιών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα αποτελεί μείζονα προτεραιότητα και για το λόγο αυτό υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στα οχήματα που μεταφέρουν τους μαθητές προς και από τα σχολεία, εξασφαλίζοντας ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Η νέα σχολική χρονιά, 2024-2025, βρίσκεται προ των πυλών της έναρξης του νέου σχολικού έτους, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες κυκλοφοριακού περιεχομένου σε μαθητές και γονείς σε δημοτικά σχολεία της Ψωφίδος, της Δάφνης και της Κλειτορίας Καλαβρύτων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Σταθερά προσανατολισμένοι στη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών και με γνώμονα ότι οι γονείς/κηδεμόνες είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, παρατίθενται/υπενθυμίζονται στους γονείς ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την εξασφάλιση ασφαλέστερης μετακίνησης των μαθητριών και των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα:

  • αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του,
  • η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξτε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά,
  • το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα,
  • μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του.
  • κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου,
  • μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.

Στο τέλος της ενημέρωσης, οι αστυνομικοί απηύθυναν ευχές για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά και προέτρεψαν τους μαθητές να είναι πάντα προσεκτικοί και υπεύθυνοι στον δρόμο

Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα, κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου, μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας».

Η πρωτοβουλία του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας αναδεικνύει την ενεργή παρουσία  στην τοπική κοινωνία και τον συνεχή αγώνα που  δίνουν καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών.

Έχει διαπιστωθεί πως τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους στέκονται πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα παρέχει ασφάλεια και προστασία. Είναι στο πλευρό τους και φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνησή τους, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές γι’ αυτό γίνονται αυστηροί με τους γονείς ή τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων για να είναι ασφαλή αυτά.

Σχετικές δημοσιεύσεις